Julius 13!

Igår åkte jag och Evelina till Täby C och Arninge. Vi skulle handla presenter till Julle och åka på öppet hus på ett gymnasium som Evelina är intresserad av att gå på. Zolo fick hänga med och strosa lite utanför några affärer  i Arninge. Vi var inte hemma förrän 19.30, något trötta!

Idag firar vi Julius som fyller 13! Stort grattis älskling! Har firat med att städa mer eller mindre hela dagen....Evelina fixade kanongott fika och vi åt extra gott till middag och självklart fick Julius lite presenter. Vi kommer att fira lite mer högtidligt imorgon då släkten kommer.

Zolo och hans kullsyskon fyller idag hela 6 månader! Zolo väger idag 27,9 kg och är ca 61,5 cm hög.

Önskar alla en trevlig första advent!


Härlig förmiddagspromenad

Idag var matte ledig på förmiddagen igen! Det var dessutom sol! Så vi passade på att vara ute i skogen, förstås! Lea fick leta upp lite leksaker, det gjorde hon bra! Zolo fick mest träna på att komma när matte ropar - det går faktiskt också riktigt bra! Sedan fick de båda leta godis - alltid populärt.
Imorgon bitti kommer husse!Söta, soliga vovvar!Vem roffar åt sig godisarna först?


Zolo-dag!

Zolo är rätt kul. Han tycker att det är helt ok att stiga upp 05.20 en söndagsmorgon och äta frukost strax efteråt. Idag begav vi oss till Eskilstuna och Zolo och hans syskons andra valputställning. Väl där var Zolo rätt på. Jag menar, är det inte livet att komma till en plats där det vimlar av valpar och framför allt fem av hans syskon? Det skramlar och låter en hel del men det bekommer inte honom nämnvärt. Däremot när speakern skulle prata första gången blev han jätterädd. Vi gick omkring lite och när det lät för andra och tredje gången kom han på att det inte var så läskigt. Det var helt enkelt roligare att tigga korv. I ringen stod han lite bättre än sist även om vi har en hel del att lära av de andra som måste ha tränat hur mycket som helst!?! De stod som statyer - hela bunten av syskon. Duktiga ni! Däremot är han duktig när vi ska springa - springer tjusigt värre!
Resultatet då? Jo - han kom tvåa efter sin bror Nelo. Nelo och Kofi är så schyssta att de delar på förstaplatsen, varannan gång, liksom. Zolo är en stadig 2:a! Hederspris fick han - och hans första lilla rosett!
I tikklassen blev Indra 1:a, Saffran 2:a och Nansi 4:a. Indra=BIR, Nelo=BIM - stort grattis till er alla!
Tack alla för ännu en rolig dag!Zolo framför domarbordet. Bild snodd från www.anzantra.se

Lea-dag!
Zöta Zolo i all ära men idag var det Lea-dag!

Lade ett spår till Lea på fm, ca 400-500m långt med sju apporter. Det fick ligga i ca en timme. Då hade vi bokat in Eva/Tico och Brittmari/Diezel-prommis! Åh, vad skoj de hade! Man riktigt såg hur lycklig Lea var när hon röjde loss med killarna! Sedan fick Lea och Cojo gå en lite mer stillsam koppelpromenad. Lite fundersamma såg de ut men nöjda. När det var dags för spår undrade jag om vinden, som var rätt kraftig, skulle påverka damen något. Det gjorde det inte, det gjorde däremot det mycket blöta spåret. Det har ju, som bekant, regnat en hel del den senaste tiden och Lea gillar inte blöta...Hon spårade glatt och ivrigt övriga delar av spåret och fick ihop 5/7 apporter så hon fick klart godkänt. För att toppa detta var det solsken idag!!! Hurra!! Och ingen kamera.......

Zolo då? Jo, han fick kolla in Ljusterö torg en lördag fm med allt vad det innebär, har busat på tomten och fått sitt första (!) riktiga bad ikväll med tillhörande kloklippning. Imorgon är det Zolo-dag....Mörk, jag vet, men trötta, söta vovvar vill visa upp sig...!:)

Låtsasbrorsan och lediga förmiddagar

I helgen kom Nini och Kibo hit och hälsade på, mycket trevligt. Nini ägde Leas kullbror Nharo som tyvärr gick bort i sjukdom för 2 månader sedan. Nharo skulle bli världens bästa förebild för Kibo, nu blev det inte så. Kibo är en störtskön typ och Zolo har valt att kalla honom sin låtsasbror. De busade en hel del, inne och ute. Lea var glad att vi stängde av för trappan så hon fick vara ifred på övervåningen, för busa inomhus - det gör man bara inte. Nini och jag pratade och fikade - ja, som vanligt när vi träffas. :)
Hussen är på firmasemester, så någon slags hundvakt behövs på vardagarna. Förra veckan var Evelina hemma sjuk 3 dagar, sedan passade Brittmari en dag och mattes föräldrar en dag. Den här veckan har jag lyckats byta, trixa och ta tjänstledigt tre förmiddagar, Brittmari tar en dag och så får de vara med på jobbet en dag =ligga i bilen mest. Matte har bönat och bett skolans vaktmästare att fixa eluttagen så nu funkar de så jag kan ha kupévärmare på. Skönt!
Imorgon är det hundträning. Kommer bara vara med en stund, bilen blir snabbt kall och lillkillen är lite förkyld. Han har inte feber eller är hängig men vill ju inte att ha ska bli sämre.
Må väl!

Världens finaste och bästaste Nharo


Uttråkad?

Evelina är sjuk. Hundarna har därmed sällskap men kanske har lite tråkigt. FÖR tråkigt, Zolo?Oj, kom du, lillamatte? Lite pinsamt att bli tagen på bian, sängen menar jag....Hehe...sölåt...visst är jag sötast, visst?


Söta smutsgrisarHur gulliga är inte dessa två som väntar på att få tassar avtorkade?

Ego?

Alltså, jag bad dottern att göra om min header här ovanför för att Zolo bara var två månader på bilderna och han faktiskt är stor pojke nu (24 kg idag). Då fixade hon bilden ovan. Schysst gjort men det var inte meningen att jag skulle vara med på kortet...hmmmm....

Valputställning och spårning

Tiden rinner iväg, tyckte nyss jag uppdaterade, det var över en vecka sedan...
Veckan som gått var fruktansvärt intensiv, jag och kollegorna tyckte att det kändes som om vi bodde på skolan, mer eller mindre. Dessutom var det extrainsatt föräldramöte i Julius klass torsdag kväll och disco som Evelinas klass höll i på fredagkvällen och då behövs det föräldrar förstås, gissa vem?

Igår, lördag, åkte husse med arbetskamraten till Thailand.:( Firman firar 20 år. Han tjatade på mig i våras/somras när de bokade biljetterna att jag också skulle åka med, men jag valde valp. :) Och det valet är jag förstås nöjd med men blev lite sugen igår när han skulle åka.

Jag, Adela och Zolo åkte istället till Sollentuna för Zolos utställningsdebut! Undrade lite hur han skulle reagera på alla människor och hundar. Han var så duktig!!! Klart lite stirrig från början, när dessutom två av hans bröder låg bredvid är det lite svårt att ligga lugnt på sin filt...Väl inne i ringen skötte han sig bra. Stod inte riktigt som jag ville, men lät sig tandkollas och tas på och sprang bra, tycker jag.
Han slutade som tvåa med HP efter hans fina bror, Kofi som blev BIR mot syrran Nansi som blev BIM. Grattis till er båda. Saffran, Nelo och Indra ställdes också ut - alla fick fina kritiker och var så duktiga! Duktig var också Mayaa som kom och hejade!

Zolos kritik: 5 månadar, trevlig helhet. Bra huvud och uttryck. Lång hals, bra rygg och kors. Normala vinklar. Tillräckligt bröstdjup för åldern. Rör sig väl, bra temprament. Välvisad. HP, plac 2

Idag ville jag göra något med bara Lea. Bestämde att träffa Bm och schäfrarna vid 9.30 för lite spårning och promenad. Lade ett längre spår än jag tänkt, knappt 500m med 7 el. 8 apporter. Lea och Diezel fick röja loss en knapp timme medan spåret låg. Visste inte om hon skulle vara påverkad av att ha sprungit som en galning före spårningen. Behövde inte oroa mig, hon gick SÅ BRA!!!! Underbara hund! När hon insåg vad hon fick i utbyte mot apporten, en köttbulle, blev hon väldigt spårnoga och gick med nosen i backen hela tiden. Fick ihop 7 apporter, dumt nog var jag inte säker på hur många jag hade i fickan när jag gick ut, så hon kan ha missat en, men det spelar ingen roll för hon var bara bäst, min tjej! Sedan fick hon en kortare prommis med Cojo men det blev inget spring och röj den här gången.
Inga bilder från helgen, däremot från förra helgen:


Zolo och Lea busar, eller är det Lea och Zolo som busar?

 


                                                                    Min underbara Lea

Brukar inte klä ut mina hundar men efter att en viss ung herre bitit sönder spännet på täcket fick han låna mattes fleecetröja när hon skulle ta Lea ut i skogen på en ensampromenad och han fick vänta i bilen.