Sökträning

Har jobbat tre dagar den här veckan. Igår var jag ute med hundarna på förmiddagen. Lade också ett spår till Lea men hon var inte på spårhumör, slarvade och jag kom tillbaka med två av fyra pinnar.På eftermiddagen åkte jag, Adela och Julius och tittade på Deep sea, en fantastisk naturfilm på Cosmonova.
Idag var det dags för sökträning! Oj - det var superlänge sedan, säkert två år sedan. Vi träffades vid 10-tiden, Brittmari, Amanda, deras schäfrar, Eva, lilla Linus och Tico, jag och Adela plus Lea och Zolo.
Zolo fick vara med när vi vallade området, han sprang som en galning och tyckte livet var toppen! Sedan körde vi lite "valpsök". Brittmari sprang ut en bit i skogen, tjoade och gömde sig lite längre bort. Jag släppte Zolo som sprang rakt ut och hittade Bm och där vankades det smaskig skinkost på tub!
Sedan var det Ticos tur - den gossen visste precis var det rörde sig om, han var jätteduktig! När Lea kom blev hon rätt sprallig av att höra några av hennes favoritmänniskors röster så hon var svår att hålla....Vi körde ljudretning på alla fyra skicken eftersom det var ett bra tag sedan vi körde sök. Hon var supertaggad och superduktig!
Diezel och Cojo som tjuvtränade för ett par veckor sedan visste exakt vad de skulle göra. Jag figgade för dem på två av skicken och de har rätt olika sätt att äta skinkost. Den ena slickar så fint och stillsamt (Cojo) medan den andra helt enkelt hugger tuben tills det sprutar ut ur alla hål (Diezel)...

Efter en lång, god och riklig (!) fikapaus fick Lea, Zolo och Diezel busa fritt ett tag, de är för sköna ihop!
Tack för en härlig dag i skogen, tjejer och Linus!
Nedan ett par bilder från dagen, tagna av Brittmari. Kika gärna in på hennes blogg! Hon uppdaterar betydligt oftare än jag!   brittmari.bloggsida.se

Skinkost är gott!Lea är taggad!SötZolo 5 månader


Kommentarer
Postat av: Brittmari, Cojo & Diezel

Superskoj var det! Nu behöver vi inte vänta i två år igen, vi kan göra det tidigare än så. Ha en härlig helg.

Kram

2009-10-30 @ 21:12:48
URL: http://www.brittmari.bloggsida.se
Postat av: Eva, Linus o Tico

Håller med, inte 2 år till nästa gång, det var en superdag!! Tack snälla Ninnin, Amanda o Adela för hjälpen med Linus! Och Tack Evelina för supergott fikabröd :)

2009-10-30 @ 21:39:25
Postat av: Camilla o Kito

Så mycket roligt ni har för er! Och visst är sökträning med (lång) fika i fint väder något av det trevligaste man kan ägna sig åt! Tyvärr är det ju inte alltid så fint väder...Ser att Lea inte är så sugen på sina spår. Får se hur det kommer att gå för oss. Jag har inte kört personspår med apporter alls ännu, men tänkte att vi ska börja med det också. Det är lite enklare att träna själv än blodspåren som ska ligga över natten. Så det blir ju spännande att se om Kito kommer att köpa apportplockande istället för en häftig, blodig klöv...hälsningar Camilla o KitoPS. Har kikat på bilder på afrikanerna på Anzantras sida. De blir nog väldigt snygga hundar de där! Inkl. din fina Zolo.

2009-11-04 @ 17:34:13
URL: http://kito.photoweb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback