Tävlat för sista (?) gången

Inte uppdaterat på länge, skyller på jobb, lust och hundar...

Hade bestämt att tävla två gånger till i höst, idag på Roslagen och i okt i Väsby. Det blev en halv tävling på Roslagen....Lea fick 9:or på sitt i grupp och platsen, där hon SKA ha 10:or, nåväl en ganska så hård domare var det också...Fria följet ligger hon väl en 30-50cm efter mig och sätter sig segt. Betyg 5.5, var inte värd mer heller. Dumrutan, dålig framföring och hon lägger sig på sättandet IGEN - blir galen - som vi tränat detta. Hundelände - du vet vad sitt är!!!!! Betyg, 5.5. Inkallning, har övat att hon ska kasta sig i backen vid nerläggningen, hon trevar ner...vid inkallningen travar hon mycket LÅNGSAMT, stannar på stanna, travar vidare långsamt, lägger sig tvärt på ligg och travar till mig. Betyg, 6. Hallå? Vad har hänt med vårt bästa moment?? Nu började det bli tråkigt. Nästa rutan. Hon galopperar faktiskt till konen, vänder bort huvudet så jag måste kalla på henne för att få uppmärksamhet, hon GÅR bort till rutan, nosar (har aldrig förr hänt...) ställer sig, lägger sig på kommando. Då jag ska kalla in kommer hon inte. Alls. Jag bryter där, hojtar jag, tar min hund och går av plan. Har aldrig brutit förr, faktiskt. Skit.


Det är Brittmaris fel

att det inte blev någon träning idag....Det är oftast hon som uppmuntrar/peppar/initierar till träning. Idag när jag frågar har hon inte tid...Mutter, mutter. Får väl träna själv då, tänker man. Nehej, då inföll inte träningssuget alls. Så har grejat och donat hemma. Varit i skogen med båda vovvarna. Träffat Leas underbare bror Nharo en pyttestund vid färjeläget. Tappat bort kameran. Suck och Nej. Ätit en mycket god, för att vara min kokkonst, köttgryta. Nu väntar lite jobb.
Just det glömde, var ju i onsdags och tränade med Ljusterö Hund-gänget. Zolo var så duktig på att hålla fokus på mig. Puss-vovve.
Igår när vi tränade med Brittmari var Lea duktig och Zolo en gnällspik. Ville inte alls sitta uppbunden i fotbollsmålet och bara vänta.
Nä, måste jobba lite nu, måndag imorgon igen. Kanske ska ta ut Lea på tomten och köra lite starter och kanske ett par inkallningar. Fast jag borde jobba, nu.........Hmmmm......

Vill ha ljusa kvällar läänge

Oj, hur ska man hinna allt? Uppe vid 6, aktivera hundar till ca 7.15 då husse tar med dem till jobbet. Hemma från jobbet 15.40, gosa och busa med vovvar. Fixa och äta middag. Mannen och jag in till Åkersberga, barnen passar hundar. Handla mat och lite annat. Kom på i sista sekund att jag behöver något till överkroppen till begravning på fredag. In på Lindex och köpte snygg, svart kavaj. Hem, packa upp mat, ut och cykla med Lea. Sedan ut med Zolo för lite "kvalitetstid" tills det 20.45 var alldeles mörkt och man inte ser en liten brun ridgeback längre. Suck! Vill har längre ljusa kvällar så man hinner med mer!!!Evelina lyckades ta den här fina bilden på Zolo idag! Mysvovve!