Vinter, vinter, vinter...

...ska den aldrig ta slut? Nåväl, lika bra att ta tjuren vid hornen och gå ut på långis. Och långis blev det och jag måste medge att det var helt fantastiskt vackert ute idag. Men på slutet av promenaden blev det kallare och kallare....


Sötnosarna. Zolo med tejpat öra. Vi har testat alla tejpsorter och tejpningsvarianter - inget funkar....



Godisletning



Vackra hundar i vintereftermiddagssol



Nä, nu är det för kallt, matte, vi drar hemåt



Sötnosan Lea


Lugnet före stormen?

Har just varit ute på en långis med hundarna. En riktigt härlig sådan. Hade förberett mig på snöoväder men det dröjer visst några timmar än. Då känns det skönt att ha dagens skogspromenad avklarad. Vet inte riktigt vad Lea vill säga med sin min men söta är dom, visst?


Aktiv söndag!

Idag har det varit en aktiv söndag! Häromdagen fick vi en gammal skoter (från -66!) av en jobbarkompis till Marcus. Den har körts av barnen fram och tillbaka, fram och tillbaka över viken och på ängen nedanför vårt hus.
Jag och Lea tog oss en premiärtur på skidor på golfbanan! Jösses, vad kul jag hade! Har inte åkt skidor på flera år, har inga men lånade makens lite för stora. Försökte först få Lea att springa på vänster sida men hon tyckte att matte uppförde sig konstigt med skidor och stavar samt tyckte att det var ju bra mycket bekvämare att springa i spåret. Så blev det, Lea sprang före - hon kan ju kommandot framför och när hon sedan kom upp i fart tyckte hon att det var riktigt roligt, förutom en gång då jag körde på henne...Det var lite läskigt nerför - ramlade 4-5 gånger och låg i snön och gapflabbade - Lea ansåg matte vara mer än vanligt knäpp! Men vilken trevlig motionsform - det ska testas snart igen!



Zolo då? Jo, han fick gå på ny terräng. Parkerade vid torget och promenerade bort till en mindre skog där han inte varit förut, mycket att sniffa på. På vägen tillbaka fick han se får för första gången, spännande och lite, lite läskigt tyckte han och fåren.



Nedan en bild på vår nya, moderna skoter! Julle kör, ,kompisen William bakpå


Onsdagsförmiddagspromenad!

Onsdagsförmiddagar är härliga för då är matte ledig! Vanligtvis är det hundträning men då det varit kallt ett tag har vi valt att ägna oss åt lite träning inomhus och sedan åt långpromenad. Härligt!



Lea letar godis



Vackraste snöLean



På väg hem från skogen måste Zolo gosa lite med Dixie


Helg...eller helgalen?

Helg igen. Skönt, vi har haft en slapparhelg. Igår fick Lea en långis med Diezel och Tico och sedan en kortare variant med Cojo. Zolo och jag gick sedan en lång koppelpromenad på helt nytt område, nyttigt! Min mobilkamera är inte alltför bra men nedan ett par bilder av mina söta bruna! Det är Lea som ser halvt galen ut.....

Dagens promenadbild på mina sötisar; Zolo 7,5mån och Lea 5,5 år


Valpträff!

Igår, lördag, var vi på valpträff för Zolo och hans syskon. Alla utom Zera kom så det var 9 små vildbasar som dök upp. Vi hade en fantastisk vacker men ack så kall dag, -15-20 grader. De höll sig varma med täcken och spring. Det var en så härlig syn att se dem alla rusa över fälten. Efter promenaden åkte vi till Helenas jobb där vi tränade lite lydnad, åt lunch, lyssnade på föredrag av Lena (valpkursinstruktören) och utställningstränade!
Tack Helena, Marcus och Lena och alla Afrika-mattar och hussar för en mycket trevlig dag!



Spring, spring, spring! Jag och Adela skyndar oss ur skottfältet för att inte bli översprungna.



Lyckliga hundar! Vacker syn, eller hur?


Båda bilderna tagna av Helena Sirén, Kennel Anzantra.
Om du vill se fler gå in på www.anzantra.se