Hundhelg

Lördag morgon. Klockradion ringer 05.00. Iväg till Ulriksdals slott där Ridgebackklubben har officiell utställning och officiellt lydnadsprov som jag är med och ordnar. Lite stressad då vi var två av fyra (+en frivillig hjälpande hand) som var med och ordnade, men det gick hyfsat. Lea och jag var ett av två ekipage i elitklass. Lea var som häromdagen, seg och tråkig. Gjorde allt jag begärde av henne men i låångsamt tempo. Slutade på 242.5 poäng och ett andrapris, ett andrapris är faktiskt inte fy skam.
Hade kameran i fickan hela dagen. Om jag tog kort? Nääee.....

Idag söndag. Sovmorgon till 07.00! Idag bar resan oss nästan till samma ställe som igår, idag till Ulriksdals begravningsplats och till första valpkurstillfället! Som vi sett fram emot detta! Fick med mig husse och minsta lillmatten. Alla Zolos syskon var på plats - alltså 10 st! Jättekul att se alla, verkar vara trevliga hussar och mattar, hann dock inte prata så mycket, var ju tvungen att koncentrera oss på Lena, vår instruktör (samma som vi hade till Leas valp- och tävlingslydnadskurs!)
Laddade kamerabatteriet i natt. Om jag fick med mig kameran? Nääee.....

Ha en bra arbetsvecka!
Tjo


Tävlat!

Igår var jag och Lea och till Väsby BK för att tävla för första gången på länge. Det hade regnat hela dagen ända fram till 17 men sedan klarnade det upp och blev en fin kväll. Inget väder att skylla på alltså....
Lea började segt och såg allmänt uttråkad ut. Vid apporteringsdirigeringen vände hon plötsligt och blev riktigt pigg och glad.
Poängen: Sitt i grupp 10
Platsliggning 9
Fritt följ 6 ( och det var snällt...)
Dumrutan 5
Inkallning 6 (sämsta betyg någonsin på det momentet)
Rutan 0 (lite strul, sedan mattes fel - trodde hon var i och lade henne, ena tassen stack ut)
App.dirigering 7
Metallhopp 8.5
Vittring 9
Fjärr 7

Slutresultat: 206.5 och ett tredjepris. Hade räckt med en femma på rutan för ett andrapris.

Jobb, kompisar och lite träning

Hmmm...börjat jobba vilket innebär mindre tid, eller framför allt mindre ork, till att blogga. Senaste veckan har Zolo fyllt 12 veckor, vägts (12.4kg) och vaccinerats. Vi har tränat inkallning vilket har gått bättre och bättre, dock ett rejält bakslag idag då han drog i väg till grannens helfestliga släktkalas. Pinsamt värre. Tur att han är så söt...
I torsdags var han med husse på jobbet vilket hade gått helt ok. Det blev bara halvdag då barnen bara hade upprop så hundarna fick stanna hemma efter lunch. På fredagen åkte Marcus på skärgårdstur och världens bästaste Brittmari ställde upp som hundvakt!!! Tack, tack, tack!
Igår fick Lea en Tico-prommis - tack för den! Då Tico-hussen är med Lea-hussen på skärgårdstur passade Eva, Linus och Tico på att komma över på lite snack. Och Linus, han kan snacka han, kanske inte samma språk som oss andra, men ändå. Idag fick Zolo träffa Tico lite mer på riktigt, tidigare har de bara nosat på varann, och numera har Zolo 3 idoler, Lea, Diezel och Tico!
Inte alltför lång tid till nästa tävling. Vi åkte upp till skolan och tränade lite (kanske för att det behövdes handlas lite snarr till kvällen också...)efter middagen. Min eminenta tävlingsledare Julius hänkade, tackar för hjälpen!
Lea gjorde ett kanon fritt följ och ett par moment till. App.dirigeringen strulade lite och vittringen, rätt pinne men tempot! Tempot! Gaaahhh.....Hmmmm...ska ta några dagars vila från lydnadstränings så får vi se....Skön stil grabben har!Lea, Tico och ZoloVänner!Evelina hann ta den här söta bilden på våra fina vovvar!12 veckor gammal Zolo

MorgonpromenixPromenaderna på morgnarna är väl inte så långa som förut men så mycket roligare, tycker Lea. Det kan man väl inte se på den här bilden då hon verkligen inte ser ut att trivas. Men jag lyckades ju iaf få bägga att sitta samtidigt.....! :)
Ha en bra dag!

Orättvist

Orättvist. I det här huset är det bara några som får käka.....


Skogsprommisar

Igår tränade vi med Brittmari. Det tar alltid lång tid när vi tränar, kan bero på att både jag och Bm är rätt så snacksaliga...
Hursomhelst så gick Lea rätt bra. Hon gick dock till konen (till rutan). Hmmmm...inte inspirerande. Zolo fick smågnabbas med Diezel lite, de är ju för söta. Diezel tyckte nog att de bara kunde få rejsa runt fritt, men det sa mattarna nej till, än så länge. Lea däremot, fick rejsa loss lite med den lilla schäfern.
Idag gick jag och Lea en långis i skogen med tillhörande aktiviteter, såsom fjärr på sten, leta rätt kotte bland många, balansgång på stam, m.m.
Senare tog jag ut Zolo till skogen. Faktiskt första gången han är ute i skogen utan Lea. Hahaha...kaxiga killen som springer ifrån matte på tomten (där vi numera kör med lina...) höll sig nära, nära. Testade lite inkallning som gick kanon.
Nu ligger de båda och gnager ben, gullvovvar!

Jobb, duktiga barn och Tico-prommis

Så har man börjat jobba igen. Blandade känslor. Alltid kul att träffa arbetskamraterna, plocka upp läromedel, m.m, men måste medge att jag MYCKET hellre skulle vara ledig. Barnen har delat ansvar för hundarna de här första dagarna och de är superduktiga, TACK ungar!!! På torsdag börjar även de skolan och då är det husse som har ansvaret.
Idag tiggde jag och Lea till oss en prommis med Tico och Eva. Lea blev så glad när jag sa Ticos namn och hon tyckte nog att det var lite skönt att få leka med en stor karl istället för den där lilla minikillen därhemma.Lea och Zolo i Adelas rumHaha..Lea var så rolig idag. Hon som inte är så förtjust i leksaker sprang omkring och retades som en galning med hennes gamla pipleksak.Lea och världens finaste Tico!

Ljusterö Hund-träning

Idag åkte vi på Ljusterö Hund-träning. Åkte dit en trekvart innan, Zolo somnade in och jag hann gå ut med Lea, att ha valp kräver sin planering...Tog ut Zolo så han fick titta på hundarna som kom. Idag var det 21 hundar!!!!! Oj, rena cirkusen för Zolo att titta på! När jag tränade med Lea fick han snällt sova i bilen en stund, vilket han faktiskt också gjorde! Lea gick riktigt bra och var på glatt humör. Det enda momentet som strulade var apporteringsdirigeringen men den har vi heller inte tränat på länge så den måste vi lägga lite krut på.
När de andra fikade tog jag ut Zolo lite till, gjorde inget med honom, han blev trött bara av att titta.
Imorgon är Zolo 11 veckor, ett försök till uppställd bild här nedan, skratta inte!
Imorgon börjar jag att jobba - ångest!!!!! Barnen passar hundar första veckan och jag åker hem på luncherna och försöker smita så tidigt jag kan, hoppas att det går bra.


Båtresa och träning

Sedan sist har jag, barnen och hundarna varit i Sala i några, trevliga dagar. Helgen tillbringades i båt och på varma klipphällar - superhärligt!
Igår tränade vi lydnad med Brittmari, Lea var väl mer sugen på att leka med Diezel som inte får för sitt sår men utförde momenten ok. Zolo fick för första gången möta en schäfer, nämligen Diezel. Diezel är så schysst, nosade igenom liten vovve från topp till tå, viftanes på svansen. Zolo tyckte nog att Diezel var en riktigt stor och cool kille. Har ingen bild på dem men Brittmari har en bild på sin blogg:  brittmari.bloggsida.se
Idag tränade vi återigen. Det var ett mycket snabbt och intensivt pass då det såg ut som om himlen skulle öppna sig närsomhelst. Lea fick sig en prommis med Cojson efteråt.
Imorgon blir det träning med Ljusterö Hund, skoj, skoj.
Åka båt är helt ok, säger en sööt Zolo

Koppla av kan han också..


Matte å jag

Norrtälje och icke-bad

En härlig dag med sol! Dagen började lite halvtrist med handling på schemat. Jag, döttrarna och hundarna (tänk - första gången jag skriver det i plural) drog till Norrtälje för att uträtta lite ärenden. Eftersom det var så varmt turades vi om att vara med hundarna så att vi kunde ha alla dörrar öppna. Väl hemkomna smaskade vi på en smarrig kaka som Evelina bakat. Efter det gick hela familjen till bryggan där de modiga badade (där ingår inte matte o Zolo). Evelina badade inte helt frivilligt, hon fick lite hjälp av far sin....
Grillning på kvällen som efterföljdes av en Lealångis.
Imorgon åker matte, barnen o hundarna till mattes föräldrars sommarstuga i Sala, husse börjar jobba.:(

Miljöträning, m.m.

Vädret är, minst sagt, varierande. Därav alldeles för lite båtåka i vår smak. Dagarna fylls ändå med valpgos och springa-ut-och-kissa-valp-stunder. Idag åkte vi en tur till Ljusterö torg för lite miljöträning. Vi satt helt sonika på en parkbänk på torget och tittade på folk. Lea var med som förebild. Zolo är helt cool bland folk men lite otålig på att sitta, bara. Kan man ju förstå - jag menar - hur kul är det?

Lite konstig vinkel, jag vet. Obs! Att han kollar på mig mitt i allt ståhej!

Lea på promenix med matte

Zolo

Är vi helt underbara, eller???

Vad gör man en regnig lördag?

Jo, heter man Lea eller Zolo så vill man inte vara ute i alla fall. På den punkten är de väldigt lika. Så förmiddagen åt, busade, kissade, busade, sov och busade den lille. Den stora blev medtvingad på en längre koppelpromenad, trots duggregn. Sedan fick vi trevliga fikagäster, Eva, Jim och lille Linus. Tico var dock inte med till Leas besvikelse. Bra för Zolo att träffa en liiten människa också. På eftermiddagen åkte vi till skolan och tränade med Brittmari och schäfrarna. Lea och Diezel fick varsitt kortare träningspass och sedan fick Lea och Cojo en springrunda tillsammans. Diezel har just opererat bort två fettknölar så han får inte busa. (Lea som busar så lugnt och stillsamt...). Under tiden fick Zolo träna på att vara själv i bilen, det klarade han galant - han sov nämligen hela tiden...:)
Sorry, inga bilder tagna idag.