Godkänt anlagsprov!

Idag var det då dags för Zolos anlagsprov i viltspår. Det började med att vi blev en kvart sena, jag ogillar starkt att komma försent (hade ringt och sagt det, såklart!) men vad gör man när alla sommargäster ska åka och handla eller något och färjan blir full. Suck, man väntar. Så jag blev lite stressad. Domaren, Leif Henriksson, var glad att jag hade ringt och som tur hade han inga andra efter mig så det var ok.

Zolo hälsade glatt på mannen och tyckte att det bara var trevligt med lite sällskap till skogen.:) Jag visade på spåret och sedan spårade han. Som han spårade! Nosen ordentligt ner i backen, tog vinklarna bra, två klockrena och två som han ringade lite lätt. En mindre tapp där han troligen fick viltkänning, jag sa bara -Ta spår, och han tog spåret ända fram till klöven. Det gick så bra så jag kände mig faktiskt säker på att han klarat av det och det hade han ju! Duktiga killen! Tog inga bilder, ni får hålla till godo med äldre spårbilder i gamla blogginlägg!
Tjo!

Spårträning

I lördags var hela familjen till Sala där min bror och mina föräldrar har sitt sommarställe. Vi hade en urmysig dag, jag träffar nog bara mina syskon, alla tillsammans, ett par gånger per år. Hundarna skötte sig utmärkt!
I söndags morse och igår kväll tränade vi lydnad med Bm, Amanda, Håkan, Lena och Annika. Jag brukar köra med Zolo först en stund, binda upp honom, köra Lea och sedan köra Zolo igen ett tag. Tidigare har han varit hopplös när han har varit uppbunden, ylat, skällt - Jag får aaaldrig  vara med! - typ. Nu har han förstått hur man beter sig, ligger lugnt och kikar. Bra där!
Idag hade jag bestämt att vi skulle spårträna. Sagt och gjort! Lade två spår imorse, de fick ligga ca 3h. Lea var superduktig, slarvade vid en vinkel (återgången....morr...) men annars klockren! Zolo var superpå och duktig, han slarvar dock något - det är för kul, helt enkelt, tror jag...men han hittade fram till sin klöv! Han har kommit bra mycket längre än vad Lea hade vid samma ålder så det blir nog något av honom också! :)

Ni få som läser, ni vet att min mobilkamera inte är den bästa men roligare med sämre bilder än inga!Lea hittat "skottplatsen"Klöven är en delikatess!Zolo redo för spårHittat den!


Blå, blå vindar och vatten

Sommaren fortsätter med rekordvärme, man orkar inte alltför mycket i hettan. Igår upptäckte vi att Lea hade slitit upp trampdynor på 3 (!) ställen, stackarn. Hon kan dessutom inte låta dem vara så hon är numera trattkantarell här hemma...Trist.

Idag när vi var på bryggan kom en liten andfamilj fram, så söta.
På kvällen tog jag, Julius och Zolo en promenad till golfbanan där Julle tränade lite puttar, Zolo fick öva platsliggning.2 små söta andungar med mamma som sedan hoppade upp på bryggan, alldeles nära oss.                                      Zolo iakttar Julius och undrar vad han egentligen håller på med.


                                                                        Putträning Bollen? Jag har ingen boll...!


Lata dagar seglar förbi


De lata, lediga dagarna är många - så skönt! Adela, Julius och jag har varit fyra dagar i Rom. Det var supermysigt, vi såg fantastiska byggnader och åt gott, mycket gott. Det var snäppet för varmt så ska man dit igen får det bli i april-maj eller sep-okt. Fantastisk stad hursomhelst!

Hundarna blev överlycklinga när jag kom hem. De älskar sin husse men det är ju med mig de får göra alla kuliga aktiviteter...
Igår tränade vi lydnad med Brittmari, Amanda och en till som jag tyvärr glömt namnet på...Det gick bra, lite mkt mygg men hundarna var på.
Idag hade jag bestämt mig för att lägga viltspår. Imorse gick jag en dryg timme i skogen, halvvägs fick jag en rejäl allergi reaktion (jag är lite allergisk mot blommande gräs, thats it) nu fick jag tjock och rinnande näsa, blev tjock i halsen som både kliade och sved. Jag blev faktiskt rädd att jag skulle få svårt att andas och kände att jag behövde min man....:( Gick hemåt iaf, hundarna kikade lite underligt på mig när jag sa något eftersom jag hade helt annorlunda, tjock röst. Väl hemma tog jag en Clarityn och satte mig framför datorn för att vila. Det tog 3h innan det började släppa något. Sedan blev det bättre men jag känner ännu lite i halsen och lite snuvig. Skumt. Hursomhelst så lade jag två spår, inte så långa eftersom det var så varmt men lite krångligare än jag gjort tidigare (iaf till Zolo). De fick ligga 3.5h. Bägge hundarna var superduktiga i värmen!!!
Hade lovat Lea att de idag skulle få klöven, brukar vanligtvis frysa om dem för att återanvända dem men ibland får de äta dem. Lea gnagde på sin och Zolo, ja, han lekte med sin. :)


Morgonpromenader, sol och bad - sommar!

Sommaren är verkligen här! Vi njuter och har det bra. Vi tar tidiga morgonpromenader och sena kvällspromenader. Lea går gärna ut i vattnet sådana här varma dagar, ibland upp till magen, ibland får hon för sig att simma. Zolo? Han som inte doppat lilltån tvärstannar vid anblicken av vatten. Vi håller på att träna upp honom till badhund och tro det eller ej - han håller på att så sakteliga vänja sig..Lea njuterZolo säger som Dynamit-Harry - Inte havet!Efter en liten lätt puff i ändan av matte var det riktigt skönt att svalka sig.Lea och Zolo på morgonpromenix


Träning, träning

Har nu tagit tag i träningen lite mer. Har träffat Brittmari, Lena och Håkan tre morgnar i rad för lydnadsträning. Idag var Lea på hugget, tyckte att det var riktigt kul, det händer liksom inte varje gång...Zolo var lika arbetsvillig som alltid - skön kille!
Var lite rastlös idag så jag lade varsitt viltspår till dogsen också. Det var en månad sedan sist. De var superpå och duktiga, båda två! Mina jätteduktiga hundar!!!!
Bilderna är tagna med min mobil med 2.0 megapixlar, inte alltför bra när de bruna rör sig, men vad gör det om 100 år?

                                                                      Lea gnager klöv

-Matte - jag har den!! - ZoloKlövattack!!! Zolo får för sig att den ska grävas ner...