Tävling, utställning och årets första båttur!

Idag gick vi upp i ottan, 05.00, närmare bestämt, för att bege oss till Årsta slott och SRRS lydnadstävling och utställning. Det började mindre bra, jag körde fel och blev rätt sen, lite jobbigt då jag hade alla lydnadsattiraljer i bilen...Hursomhelst var det en rätt stressad matte som skulle tävla med Lea. Sitt i grupp och plats - 10p. Sedan var det som om man proppat hunden full av valium...seeeeg, jag bröt vid rutan. SUCK!!!

Sedan var det dags för Zolo som skulle ställas i juniorklass, proffshandlern Helena var i Rom så jag lyckades övertala Marika att ställa honom. De var ursnygga ihop i ringen. Många åkte ut med blåa band så idag var jag nöjd med Zolo som fick en slät etta. Han blev 5e bästa juniorhane till slut. Duktig iaf! Tack snälla Marika som hjälpte mig!!!

När vi sent kom hem hade familjen en liten överraskning, de hade packat picnickorgen och så skulle vi ut till några kobbar här utanför och grilla! Så mysigt! Snart är det dags att sova!Zolo spanar på Canadagäss
Männen i mitt liv, Julius och maken!


Zolo 1 årIdag, 28 maj, fyller Zolo och hans syskon 1 år! Det känns länge sedan han var så här liten...
Då han fick sin 1-årsspruta igår ville jag inte att han skulle busa runt så mycket så jag lade ett viltspår som han fick gå senare på kvällen. Han var duktig och intresserad men lite virrigare än sist.

Det har varit stor uppståndelse här på Ljusterö idag, inte pga Zolos födelsedag, utan kungaparet har varit här på besök, en hel halvtimme... Nedan en bild på Adelas bakhuvud när hon gav drottningen blommor, hon var så stolt.


40 år

Jaha, då är man 40 bast då! :) Kännns helt ok, faktiskt! Imorse var vi på hundträning, massor av hundar - toppenträning för Zolo. Lea var inte alls på träningshumör så hon fick bara köra lite grann. Zolo är duktig med tanke på de stora störningarna. Brittmari bjöd på smarrigt fika - tack! Adela tog ett par bilder på kvällspromenaden, sedan väntade tårta som Evelina bakat och sedan kom mina föräldrar med färska jordgubbar. Mums!Puss matte!


Cert!

Igår var då Zolo som sagt på SRRS/Västras utställning i Göteborg. Helena ringde och rapporterade duktigt (tack vare Marika, fick jag höra sedan), först skrämde hon upp mig att han gjort bort sig totalt men sedan berättade hon att han vunnit den stora juniorklassen (11 st) med Ck!!! Stolt som en tupp återgick jag till oljandet av utemöblerna. Vi hade superväder här hemma medan Zolo och gänget hade spöregn. Jag låtsades vara mycket upptagen av målningen men stirrade bara på mobilen - jag har väl ljudet på? Efter en lång timme ringde Helena och sa att Zolo placerat sig i bästa hane - som nr 3 - med sitt första cert!!! Jamen - det är ju helt otroligt!!! Senare skickade hon en bild på killen iklädd i sin blågula rosett och jag måste säga att de färgerna klär honom perfekt!!!!!
Det som även gläder en mattes hjärta är att Helena och Marika tyckte att han var en toppenkille att ha med, lättsam och trevlig! Det är min hund det!!!

Zolos systrar Nansi och Indra placerade sig som 2a resp 4a i klassen med kalaskritiker! Även norska syrran fick finfin kritik!

Idag har hundarna mest legat på altan men vi har självklart även gått i skogen. De har även gått varsitt viltspår, Zolos 2:a. Han är mycket intresserad och duktig, jag hjälpte honom på traven en gång, han är ju lite sliten efter helgens bravader...Lea fick ett svårare spår och hon var så spårnoga! Ett av hennes bästa spår, någonsin! Bra dag!

Kika in på anzantra.se lite senare ikväll så får ni nog se på bilder från utställningen!


Zolo på resa


Zolo har fått äran att få följa med sin uppfödare, Helena och Marika med sina två systrar och plastsyrran till Göteborg och SRRS/Västras utställning. Det är första gången han har sovit borta och han hade skött sig bra.
Här nedan en bild från dagens morgonpromenad på Zolo och hans gammelmormor, Ella. (Leas mamma) Finaste!
Imorgon håller vi tummarna för att det går bra för dem alla i ringen!
Härlig promenad

Idag gick vi en härlig, trots vädret, långpromenad. Vi gick i en stor fårhage längs vattnet bland vitsippor, gullvivor och Adam och Evor - så fint! Eva som är höggravid fick dispens från promenerandet och körde fyrhjuling. Linus, snart 3 år, fick också dispens. :)

Urkass bild men fr vänster, Lea, Amanda, Tico, Brittmari, Diezel, Adela, Linus och EvaHärlige Tico!


Årets första viltspår

Har ju provat att låta Zolo spåra efter dragen klöv en bit men idag jag lade ett "riktigt" spår, med klöv och blod, som låg i ca 2h. Ett par böjar och en vinkel och ca 200m långt. Till Lea lade jag ett något längre och lite svårare spår, hon har inte spårat på närmare två år då vi ägnat oss åt personspår, så det var spännande att se hur det skulle gå. Zolo förstod nästan direkt vad han skulle göra, han var inte klockren men kämpade och nosade sig fram ända till klöven - duktig kille!
Lea var något tveksam till en början sedan gick det undan och hon viftade på svansen, särskilt då hon närmade sig klöven. Duktig tjej!

Stolt Lea ville inte hålla sin klöv - bara tugga!Zolo ville mest leka med sin klöv, här gräver han som en galning - kanske ville han gömma den till senare...


Årets första lydnadstävling


Jahapp! Så har vi då årsdebuterat! Vädret såg inte ut att vara det bästa men vi hade iaf uppehåll vilket vi är mycket glada för. Men långkalsonger och mössa borde inte behövas den 8 maj...

Hursomhelst Lea fick 10 på sitt i grupp,
0 på platsen(!!!!) (hon satte sig upp efter ett tag). Besvikelse. Vet att det var kallt men Lea brukar ligga som en staty och "gratis" poäng....
FF - 6,
Dumrutan - 5 - inte så bra...,
Inkalln - 9,
Rutan - 8 - yeay!,
Dir.app - 5, lite synd, hon sprang till konen, sprang till rätt apport, blev sedan tveksam, gick tillbaka och "tappade" apporten,
Metallapp - 0 - MKT onödigt fel,
Vittringen - 5,5, rätt pinne, mkt seg,
Fjärren - 9 - härligt!

Summasummarum - 198,5 och ett tredjepris. Inte såå illa pinkat men vi vill ha meeeer poäng!!!!!
Däremot vann vi klassen, av 3 tävlande.

På köpet fick Zolo rejäl med social träning - vilket behövs när man är en sådan lantisvovve som han. Han tror att alla han möter, människa som hund, bara är till för honom att hälsa på....Livet pågår


Livet pågår, som sagt. Det blir ofta så att man tänker att på torsdag ska jag, nästa vecka ska vi, i sommar tänker vi, nästa år.....och glömmer att leva här och nu. Här och nu lever hundar och det är bara så störtskönt.  Annars tränar på och går på långisar, ibland kan man kombinera detta, som här ovan, en kort platsliggning bland vitsipporna.Zolo och Leas nya träningskompis, Vilja, boxer, 8,5veckor och skitsöt, helt enkelt.