Svensk Viltspårchampion!

I söndags åkte jag och Zolo till Haninge för att försöka oss på det där sista förstapriset i viltspår. Helena, uppfödaren, gick spår med sin Toya också.
Det var verkligen inte kuligt väder, det duggregnade, var runt 3 grader och superblött i skogen. Men vad gör det, tycktes Zolo tänka för viltspår det är roligt, så roligt. Så han grejade det! Härligt, härligt! Nu är han viltspårchampion, han med, Lea är det också, ju! Även Toya grejade sista ettan och är SEVch, hon med! Så kul! Och idag, med 1dm snö och 7minusgrader är jag glad att det "bara" var regn i söndags!

Domare, Suzanne Nordlander, omdöme: Härligt ekipage som klarar sig efter att ha ätit lite mums (rådjursbajs...) på vägen i återgången. Reder ut spåret med arbete. Grattis till championatet! Lycka till

Söndagen före, tävlade jag och Lea på SRRS/Sthlms lydnadstävling i ridhuset i Kalvsvik. Det gick sådär, några moment bra och något mindre bra, t.ex 0 på rutan. Fick ihop till ett tredjepris. Det var en rolig dag för övrigt. Nu har jag bestämt att inte tävla med Lea mer. Hon har ledsnat alldeles och blir låg varje gång det är tävlingsdags. Jag säger inte aldrig mer, men som det känns just nu så är tävlingskarriären slut för min Lea. Självklart kommer vi att fortsätta träna men inte tävlingsmässigt, känns ganska skönt faktist. Man måste själv vara så oerhört fokuserad för att träna med en hund som inte riktigt vill.

Nedan en bild på de väckra bruna i snöig skog idag.Trevlig första advent till er alla! Själva ska vi fira Julius som blir 14, hurra, hurra!


Viltspårat igen!

Fick igår ett samtal från en viltspårdomare som frågade om jag ville spåra idag. Jättegärna ville jag det men blev lite förvånad då jag inte själv kontaktat honom...Det visade sig sedan att jag varit i kontakt med hans fru tidigare och hon är samordnare i Bassetklubben.

Så upp tidigt och bege sig till Haninge, Jordbro, närmare bestämt.
Zolo blev alldeles till sig när jag tog ut honom och hade sele och lina i andra handen.

Och som han spårade idag!!! Som en kung! Han satte nosen i backen och lyfte den först vid klöven, nåja, liite överdrivet kanske men han var superduperduktig, min lilla pojke. En liten tapp men sedan var det bara rakt på.

På domarens kommentar står det: Hunden fick en mindre tappt på sträcka 5 pga mycket viltstörning. Han klarade det utan hjälp. Första pris med 42 poäng - det högsta! Duktiga, duktiga Zolo!!!