Viltspårprov

Igår åkte jag och Zolo upp till Skuttunge utanför Uppsala för att gå hans första viltspårprov i öppenklassen. Väl framme blev jag faktiskt lite nervös, man vet ju aldrig hur det ska gå.
Zolo var på strålande humör och tyckte viltspårdomaren var en schyrrans brud. Han tog an spåret direkt och spårade bra en 20-30m, sedan fick han korn på något annat och vimsade lite på båda sidor om spåret. Han hade hela tiden koll på spåret men tog ut svängarna så att säga. Två vinklar tog han klockrena, en med mindre ringning och en med en liten större ringning. Han jobbade på bra och hittade hela tiden tillbaka till spåret själv. Skottet gick bra och klöven hittades! Det blev ett första pris! Yihoo - vad kul! Min duktiga hund!
För övrigt en jättegullig domare som bjöd in på fika efteråt.

Domarens utlåtande: Mycket trevligt ekipage som behöver mer rutin men visar god nos och är en lovande hund.

Idag har vi tränat lydnad med Brittari och hennes dotter Amanda. Planen var rätt fuktig, milt sagt men bägge hundarna var duktiga och villiga att träna. Lea tyckte framför allt att Brittmari och Amanda var roliga - eller var det för att de hade så mycket godis?

Fina, fina

Två vackra bruna i oktobersolnedgång...
Njuter av varje dag man kan gå på långis i dagsljus.


Agilityavslutning, snö och uppletande

I torsdags var Lea/Adelas sista gång på agilitykursen. De avslutade med en liten skojtävling som ingen vann. :) Lea och Adela har varit superduktiga tillsammans. Vissa dagar har Lea varit lite seg, ibland lite sur (pga kyla och /eller regn) men Adela har kämpat på bra för att få igång henne. Hon är sugen på att gå fortsättningskursen till våren, vi får se! Tyvärr inga bilder, för mörkt på kvällarna och ingen bra kamera.

Idag körde vi uppletande med Brittmari och Diezel. Diezel var jätteduktig och ridgebackarna var sådär...Kul hade vi i alla fall!

Nedan en bild, dagen före snökaoset - borde vara strängt förbjudet med snö före 23 december!!!Mina vackra 2! Man anar vårt hus på andra sidan viken.


Höst och träning

Vilken superhärlig helg vi har haft! Sol i höstfärger är så vackert!
Igår fick Zolo gå ett kortare viltspår (hann inte lägga mer på fredagkvällen), han var superintresserad och gick riktigt bra! Sedan fick båda sig en flatpromenad med Tico vilket de tyckte var riktigt roligt!

Idag fick de båda går spår, Lea var lite okoncentrerad då det gick omkring svampplockare precis där vi gick så hennes spår gick inte så bra, fick hjälpa henne på traven en del. Zolo däremot spårade mycket bra - roligt, roligt!!
Sedan åkte vi till Laggars en stund för lite lydnadsträning med Brittmari, Lena och Håkan. Resten av dagen har spenderats på tomten, samlandes grovsopor.
Må väl!


MH och tävling


I söndags var Zolo och fem av hans syskon på MH i Enköping. Det var en rolig och intressant dag. Zolo gjorde ett bra MH och fick godkänt, ett etta, på skottet. Vi kan väl sammanfatta dagen med att säga att det är en social kull, Afrika-kullen! Tack Helena och Marcus som planerade dagen och bjöd på både mat och fika! Om du är intresserad av Zolos protokoll för dagen, kika in på anzantra.com! Bilder ska komma snarast är det lovat....!

Idag var vi och tävlade lydnad, Lea och jag. Hon var definitivt bättre och gladare än sist men samtidigt seg. Rackarns att hon inte tycker att det är lika kul som jag, att tävla....Vi fick ihop till ett tredjepris med 217,5p.Ett par bilder på Lea då vi tränade uppletande för några dagar sedan.Gullhund!En tredjeplacering blev det med medalj och leksak.