En läskig morgonpromenad...VAD är det där?Ja, inget läskigt i alla fall, menar LeaDet är ju helskumt, flyger, låter och ser allmänt helkonstigt ur, menar Zolo. (Kolla in raggen)Aha, en ballong! Det var ju helfestlig men matte sa att jag inte fick leka med den då skulle grannbarnen bli ledsna.. Ha en bra dag!

Lydnadsträning för matten!

Jag fick en kanonbra 40-årspresent av Marika och Helena - två timmar privat lydnadsträning för självaste Lotta Linusson (för oinvigda - hon är landslagsledare i lydnad). Jag trodde det skulle bli svårt att fylla tiden men de två timmarna gick så fort! Jag fick massor med tips för att gå vidare med, framför allt, Lea men även en del för Zolo. Det som slår en är hur mycket det är vi mattar och hussar som behöver tänka på hur/vad/när vi gör något och hur/vad/när vi belönar. Så det känns mest som om det var jag som tränade! :) Hursomhelst hade jag och hundarna en rolig och givande förmiddag! De är nu, flera timmar senare fortfarande slitna.
Inga bilder från idag men lägger upp en på de två bruna.Sökträning!

Sedan anlagsprovet har Lea och Zolo gått två spår var. Det ena låg 7,5h och det andra nästan 12h. Lea var jätteduktig, tappade bort sig lite i återgången men annars allt helt ok. Zolo förstår sig inte på återgångsvinklar än och tycker det här med viltspår är såå kul att han blir för ivrig och slarvar lite. Ingen tveksamhet att han kan, dock.

Idag åkte jag, Adela och hundarna och mötte upp Brittmari, Amanda med Diezel och Rocco (Cojo är dålig i magen, fick vila hemma) och Lena med boxervalpen Vilja, vi skulle träna sök för första gången sedan i november!

Lea var först ut, hon fick lite ljudretning på första skicket, sedan sprang hon ut, hämtade rullen, visade och åt godis. Som om hon inte gjort annat! Duktiga tjejen!! Det var väl runt 20 grader och lite sol så när vi skulle göra sista skicket, det 4:e, var hon slut och vi körde lite mer ljudretning för att egga henne lite och det funkade!!!

Zolo har ju inte kört sök, annat än att man visat sig och sedan gömt sig och han får leta upp, så det var spännande om han skulle förstå detta.
Igår tränade Julius och jag på tomten med att han gav Zolo rullen, jag tjoade, han kom till mig och fick godis, funkade ganska bra.
På första skicket gjorde vi både syn- och ljudretning. Han blev superintresserad och sprang rätt ut till figgen Lena, han tog rullen men släppte den nästan direkt. Ja, ja, han visade sedan på och fick godis.
Nästa skick, körde vi också syn- och ljudretning men lite mindre, han sprang ut, tog rullen och släppte den efter ett tag. Han visade på och fick gott.
Sista skicket, vi körde bara tre med honom, gav figgen bara ifrån sig ljud, Zolo sprang ut, tog rullen, sprang till mig, när han är 7-8m ifrån släpper han rullen, jag uppmanar honom att ta den, vilket han gör och kommer in med den till mig. Tjoho - glad var jag! Sedan visade han på och fick skinkost i tub - gött! Vi avslutade när det funkade som bäst!
Tack alla brudar för en rolig dag!
Skinkost är mumma!!! Brittari, Adela och LeaLea redo för nässta skick! (fotade aldrig Zolo...)Adela ger Rocco (numera Amandas hund!) sökgodis!Vilja, boxervalp på 5 mån, på språng! Hon var superduktig! Matte Lena också på bild.

Zolo på utställning i Ransäter

Har inte uppdaterat på ett tag fast vi gjort en hel del skojiga saker, det är alldeles för skönt att vara ledig för att blogga skyller jag på!

I lördags fick Zolo äran att följa med sina uppfödare, Helena och Marcus (www.anzantra.com), för att delta på utställningen i Ransäter, Värmland.
Zolo skötte sig utmärkt (så roligt att höra!!!) och vann juniorklassen med HP! Jättekul!

Nedan en bild tjuvad från Anzantras hemsida.