Sökträning

Har jobbat tre dagar den här veckan. Igår var jag ute med hundarna på förmiddagen. Lade också ett spår till Lea men hon var inte på spårhumör, slarvade och jag kom tillbaka med två av fyra pinnar.På eftermiddagen åkte jag, Adela och Julius och tittade på Deep sea, en fantastisk naturfilm på Cosmonova.
Idag var det dags för sökträning! Oj - det var superlänge sedan, säkert två år sedan. Vi träffades vid 10-tiden, Brittmari, Amanda, deras schäfrar, Eva, lilla Linus och Tico, jag och Adela plus Lea och Zolo.
Zolo fick vara med när vi vallade området, han sprang som en galning och tyckte livet var toppen! Sedan körde vi lite "valpsök". Brittmari sprang ut en bit i skogen, tjoade och gömde sig lite längre bort. Jag släppte Zolo som sprang rakt ut och hittade Bm och där vankades det smaskig skinkost på tub!
Sedan var det Ticos tur - den gossen visste precis var det rörde sig om, han var jätteduktig! När Lea kom blev hon rätt sprallig av att höra några av hennes favoritmänniskors röster så hon var svår att hålla....Vi körde ljudretning på alla fyra skicken eftersom det var ett bra tag sedan vi körde sök. Hon var supertaggad och superduktig!
Diezel och Cojo som tjuvtränade för ett par veckor sedan visste exakt vad de skulle göra. Jag figgade för dem på två av skicken och de har rätt olika sätt att äta skinkost. Den ena slickar så fint och stillsamt (Cojo) medan den andra helt enkelt hugger tuben tills det sprutar ut ur alla hål (Diezel)...

Efter en lång, god och riklig (!) fikapaus fick Lea, Zolo och Diezel busa fritt ett tag, de är för sköna ihop!
Tack för en härlig dag i skogen, tjejer och Linus!
Nedan ett par bilder från dagen, tagna av Brittmari. Kika gärna in på hennes blogg! Hon uppdaterar betydligt oftare än jag!   brittmari.bloggsida.se

Skinkost är gott!Lea är taggad!SötZolo 5 månader


Hundhelg

Oj, tiden går fort när man har roligt. Helgen som var blev en riktig hundhelg! I fredags hade Lea en playdate med schäferpojkarna, en i taget, först Diezel, sedan Cojo. Zolo fick hälsa på Diezel i koppel, Diezel har verkligen tålamod med en anfallande, klättrande liten RR-pojke.
På lördagen hade vi avslutning på valpkursen. Skoj som vanligt. På eftermiddagen gick jag och Lea ut i skogen. Jag hittade lite svamp och såg lite svamp där och där och där och så...var vi vilse. Jag menar vilse, på riktigt. Entimmas-promenaden blev en 2,5h-promenad. Som ni förstår hittade vi ju ut ur skogen till slut, rätt trötta och blöta...Hussen hade varit lite orolig därhemma.....
Söndagen då? Jo, då var vi anmälda till utställningsträning i Enköping (!). Vi var sju st anmälda från kullen. Det var jättekul och lärorikt. Zolo var lite på sprallhumör men bitvis var han duktig.
Inga bilder...
Denna vecka är det lov från skolan så hundarna behöver inte följa med hussen till jobbet. Jag jobbar mån-ons och får sedan en riktig långhelg - härligt!

Lite bilder!

Äntligen ett par bilder på våra sötnosar! Evelina har köpt ny telefon med en bättre kamera så vi testade ute i eftermiddagssolen. Idag har Zolo fått gå två superkortisar i koppel och inte fått leka och stoja något, inget han uppkattar särskilt...Benet är bättre, man märker något då han legat och vilat ett tag. Lea har fått gå på långis med Tico - härligt. Nu ligger de båda i TV-soffan och njuter av lördagskväll.Världens bästa Lea, 5,5 årVärldens bästa Zolo, 4,5 månSötnosar som poserar så vackertNåväl, lite mutor krävdes det väl...


Tidsbrist

...skyller jag på och så är det verkligen då det gäller uppdateringen här. Kanske borde lägga ner men ska försöka lite till.
Sedan sist har vi varit på valpkurstillfällen och två ringträningstillfällen. Vi åker givetvis till Ljusterö Hunds onsdagsträningar också. Zolo är lättlärd och rolig att jobba med. Hemma har han lugnat ner sig rejält sista månaden, biter inte längre på allt och vet, mer eller mindre, vad man bör och inte bör göra inomhus. Han har inte pinkat inne på fyra veckor så nu räknas han väl som rumsren, väl? I skogen är han som en galning, vill helst springa, nosa och springa....
Lea då? Självklart gör vi också saker - det händer ju inte lika mycket i hennes utveckling så därför blir det lite mer om Zolo. Spårade två gånger med Lea förra veckan, en gång gick det kanonbra och en urdåligt....Ungefär som våra lydnadsträningar...:) Vi tränar lite varje onsdagfm, men har dragit ner lite på träningstempot, kanske inte riktigt elitmässigt. Någon gång i veckan träffar hon någon av sina bästisar, förra helgen träffade hon Diezel och Cojo och imorgon har hon en date med Tico!<3
Imorse på morgonpromenixen, skadade Zolo benet i en yster lek med Lea. Han skrek till och satte sig i en konstig sits. Jag bar in honom och klämde igenom benet som han inte stödde på. :( Var till vet på em, han hade redan då blivit bättre, stödde mer på benet, hon kom fram till det att det var en kraftig sträckning och han är beordrad sträng vila, korta koppelpromenader och ingen lek. Trist för en liten valp men han har glada hussar och mattar, glada för att det inte blev värre.
Hoppas att kunna uppdatera imorgon med lite bilder!