Hemmadag

Då vi var iväg i två dagar med många människor, intryck och båtresa passade det bra att bara vara hemma idag. Så förutom Leas längre skogsprommis var vi hemma på tomten, matte städade bilen, husse kollade in sitt kommande båtprojekt och hundarna busade en del. Zolo och matte tränade ögonkontakt och lite passivitet.

Så här nära får jag ligga Lea nu

Oftare och oftare bjuder "tanten" upp till lek

Man får välja sina strider, de här tofflorna är bara föör oemotståndliga för Zolo, så ok, ät upp dem då...

Båtfärd och släktkalas

Så har då Zolo varit på sin första båtfärd och det gick långt över förväntan. Han somnade mer eller mindre direkt både dit (till Vätö och svärfars kalas) och hem. Egentligen skulle vi ha varit ute på sjön ett par dagar till men då vindförhållandena ändrades till 15 m/s och dessutom skulle svänga i natt beslöt vi oss för att åka hem i eftermiddags. På släktkalaset skötte sig båda hundarna sig jättebra. Visst, det är mycket att passa då det gäller Zolo men han är väldigt anpassningsbar och är glad i allt och alla.
Har tyvärr inga bra bilder från båt och kalas, en söt 9-veckorsbild nedan från idag.
Zolo, 9 veckor idag!


Utlykt och LeaZolo-bus

Idag när husse skulle till en elektronikaffär följde Zolo och jag med för lite miljöträning. Vi stod och tittade på bilar och folk som gick in och ut ur affären. Han tyckte inte att det var speciellt alls utan stod nyfiken och kikade. Vilken människomagnet en valp är! Vet inte hur många som log mot mig, jag menar mot Zolo, och några kom fram och hälsade. Tröttisvovve sov hela vägen hem.
Lea bjuder oftare och oftare upp till lek! Inne är hon fortfarande surtanten tycker Zolo.


Kom igen nu tanten - nu busar vi!

Halvrolig typ det där i alla fall...Zolo charmar Lea (och oss!)

Imorgon bitti drar vi ut på sjön, åker bl.a till Vätö och firar husses pappa som blir 70 imorgon.
Det blir inga uppdateringar på några dagar.
Här nedan en bild på Zolo som torrkör båten lite.:)


Första strandbesöket

Dagarna går och man undrar var tiden egentligen tar vägen...Man har i alla fall inte tråkigt när man har valp!
Idag gick vi ner till stranden och bryggan för första gången.

Oh, lite läskigt det här....

Nää - det är ju blött, ju!

Söte, söte prinsen

På spaning på bryggan

Livet leker

Livet leker dagarna i ända om man heter Zolo. Idag var första gången som Lea bjöd upp till lek så förhoppningsvis accepterar hon honom snart. Inne undviker hon honom så gott hon kan.

Lite kan jag väl lattja, säger Lea

Adela och Zolo tar en liten powernap

Härlig dag!

Andra natten gick också bra, matte flyttade upp till sängen och Zolo låg nedanför, duktig vovve! På förmiddagen kom Brittmari och inspekterade odjuret och jag tror han fick godkänt! :)
Sedan passade barnen Zolo och Lea fick två härliga springprommisar med Cojo resp. Diezel! Tackar för det! Lea hälsar att ni är välkomna tillbaka närsomhelst!
Den här helgen är det knallemarknad på Ljusterö och barnen var där och kikade på stånden och åkte ett par attraktioner.  Ikväll kommer husses brors familj på grillafton, just nu är det kanonväder!

Idag har vi testat halsband och koppel - det tyckte herrn sådär om...

Krocketpinnen är god

Evelina har gjort en jeanskampleksak

Attack på Evelina!

Första natten

Då har Zolo varit hos oss ett dygn nu. Det har gått jättebra, han är så orädd och cool. Och intensiv - jösses kommer nog få lite fler gråa hår av den här krabaten...Första natten var lugn, jag sov med honom på golvet, han gnydde lite sedan sov han så gott som hela natten, duktig kille! Lea har nosat lite, lite mer på honom idag än igår men håller sig helst på långt
avstånd...Sista dagen på kennelnPluttigHemma - du och jag husseFörsta kvällen, ligger och gnager ben

Zolo är hemma!

Så kom då äntligen dagen då vi skulle hämta Anzantras Zanzibar Zolo! Vi fick första hämta-tiden och var på Ekerö redan kl. 10. Där möttes vi av gäng pirayor - jösses - det är fart i 8-veckorsvalpar! Vi fikade och pratade med Heddas trevliga ägare, Mikaela och Linus och Helena, förstås. Sedan bar det iväg hem till Ljusterö. Resan gick galant, han somnade efter ca 10 min och sov ända hem.
Väl hemma fick han träffa gammelmoster Lea och hon blev väl "sådärglad", eller inte glad alls över att träffa honom. De har nosat på varandra ett par gånger och resten av dagen har hon gjort allt för att försöka undvika honom så gott det går. Vi hoppas på att hon snart inser vilken charmig typ han är. Charmig - det är bara förnamnet på denne lille gullige gosse. Han är helt orädd och nyfiken på allt. Så dagen har spenderats jagandes valp på tomten....Han har också träffat husets två katter - det gick jättebra - både han och kissarna var supercoola!
Fortsättning följer....

Vill avsluta med att tacka Helena och Marcus för förtroendet och för denna underbara kille - TACK!!!!!!!!!Första träffen Lea och Zolo, han är mer intresserad av den medskickade maten....

Lugnet före stormen

Lea vilar efter dagens träningspass och springprommis med Cojo och inför det som komma skall imorgon....

 

Imorgon kommer Zolo hem!

Vedstapling och lite träning

I vintras fällde vi några rejäla tallar, dessa klövs och har torkat sedan dess. I dagarna två har familjen hjälpts åt att flytta den och stapla den i vedförrådet. Nåja, mest var det nog mamman, pappan och sonen men nu är det gjort, så skönt.


Marcus och Julius fyller släpet

Så börjas det staplas, ganska kul först.....

Halvlek

Lea hjälper till

Klart! 18 kubikmeter! Nu behöver vi inte frysa i vinter.....


Tränade på tomten idag. Det gick riktigt bra, Lea var pigg och glad. Kanske tränade lite för mycket i våras då hon tyckte att träning var såå tråkigt. Imorgon ska vi träffa Brittmari, Diezel och Cojo för att träna. Förhoppningsvis blir det lite spring också.
Imorgon ska jag åka och köpa lite grejor till Zolo som kommer om tre (!) dagar. Kompostgaller, matskålar, tuggben, någon leksak. Ni som är nyfikna på hur den lille sötnosen ser ut, kika in på www.anzantra.se och titta på valp nr. 4.
Är han inte alldeles ljuvlig?

Helena! Här nedan en bild jag lovade dig! Tagit bilden från vår altan - ja, så ser vår utsikt ut!

Må väl alla glada! Njut av sommaren - det gör jag!

Skara, valptittar och Adela 11 år

Sedan sist, trodde verkligen att jag skulle uppdatera oftare nu under ledigheten...hmmmm, har familjen spenderat två dagar på Skara åkandes berg- och dalbanor, go-kart och allehanda vattenbanor. Hade otur med vädret första dagen men för övrigt hade vi skoj!
Två dagar före var jag på tjejgrillkväll med valpgos hos Helena på Anzantra. Vi hade en urmysig eftermiddag/kväll. Tack Helena för allt!
I tisdags var jag, Julius och Adela i valplådan igen. Helena försöker lära mig att titta på vinklar, ridgar, underkäkar och annat, men jag är nog en dålig elev. Kollar bara hur söta de är och hur roligt de beter sig....
I onsdags var jag och Lea på onsdagsträning. Vi gick igenom de flesta momenten i eliten. Hon genomförde allt helt ok men seegt tempo, pga värmen.
Igår, torsdag, fyllde världens bästaste Adela 11 år! Det firade vi med smarrig buffé med grillat och, som alltid den 16 juli, bärtårta till kaffet!

Adela 11 år!!!

Adela 11 år!

Glad att vi bara får hem en och inte tio valpar...sööta, dock!

Faktiskt ganska nöjd med att "bara" en valp kommer hem och inte tio.....

Regn, bak och hopp

Igår var vi på hundträning på Laggars, det var en månad sedan så det var kul. Hakade på vardagsträningsgruppen, tyckte att det vore kul för Lea att testa lite annat än bara tävlingslydnad. Hon var duktig, lite seg då det faktiskt var kanonvarmt på förmiddagen. Idag har dock solen lyst med sin frånvaro och det har mer eller mindre regnat hela dagen. Jag och döttrarna har haft bakmaraton idag; bakat, blåbärspaj - numer ett minne blott, blåbärsmuffins, tigerkakor, tuppkaka och rågsiktsbröd. Puh, vem behöver solvärme när det finns ugnsvärme? Före skogspromenixen tränade vi lite hopp, ja, både Evelina, jag och Lea. Så här kommer lite hoppbilder, det är sonen Julius som har byggt hindret i slöjden, snyggt va´?

..

Ny blogg! Och en stor nyhet....

Hallo!

Har ny blogg som ni ser! Kunde inte lägga upp fler bilder på min förra blogg och bilder vill man ju ha - och ni se, eller hur? Så älskade dottern Evelina har designat nya bloggen, TACK!
Ska skriva mer under Leas profil vad det lider.
Som ni ser heter bloggen inte bara Lea utan Lea och Zolo...Vem är då Zolo? Ja, inte den urgulliga kissen som är här ovan, han är bara med lite som utfyllnad i väntan på att Zolo ska komma hem till oss. Zolo är en urgullig, 5-veckorsvalp som för tillfället bor på Kennel Anzantra. Ovan en bild på några från hans kull, de är då drygt 4,5 veckor gamla. Vi längtar till om 2.5 veckor då denna lilla kille ska flytta hem till oss!

Idag har vi för övrigt varit och tränat lydnad med Brittmari och Diezel och Amanda med Rocco. Lea var väl inte på topp men utförde allt med en positiv inställning - det gillar jag! Kanske berodde det på en utlovad prommis med killarna efteråt, först med Lea, Diezel och Tico (som dök upp för prommis, men inte träning, -Fusk, säger Lea, det fick inte jag...) och sedan med Lea och Cojo. De hade superskoj - lite för skoj, Lea dök nämligen ner i ett riktigt sluskdike (flatten som lurade ner henne...) och kom upp med en helt annan färg och lukt. Suck! Hem och duscha. Så nu ligger hon i soffan, nybadad och med nyklippta klor och softar. Go´kväll!


Bilden från i vårvintras, Diezel, Cojo, Tico och Lea som inte vill vara med på bild.